Gelijke tred houden met business verandering

In de veeleisende bedrijfswereld van vandaag moet de technologie van uw bedrijf zich aanpassen aan nieuwe businessmodellen.

Onze business analysten zijn katalysatoren voor verandering. Zij werken nauw samen met u als klant om requirements te vertalen in technologische vereisten die uw prioriteiten volgen:

Risk analysis

De Globalisering van de markt en het steeds hogere tempo van marktbewegingen eist strengere maatregelen binnen Risk Management zowel voor de financiële sector als voor de energie sector.

Onze analisten meten en beheren een breed scala van risico’s, met inbegrip van markt-, tegenpartij- en kredietrisico’s. Ze kunnen ervoor zorgen dat uw systemen u toegang bieden tot tijdige en relevante gegevens, zodat u inzicht hebt in uw doorgaande inspanningen op het gebied van risk management.

Onze analysten beschikken over relevante ervaring in gebieden zoals de berekening van Value at Risk, backtesting van de Value at Risk met reële en hypothetische P&L…

Regulatory compliancy

De complexe en talrijke voorschriften hebben een impact gehad op het bank- en verzekeringswezen (Emir, Solvency 2, Bazel III, Mifid). Arexo kan u helpen bij het beoordelen van de wettelijke vereisten die voor uw bedrijf gelden en het implementeren van de integratie van deze veranderingen in financiële en risicosystemen.

Onze consultants beschikken tevens over expertise op het gebied van aanname (on-boarding) van nieuwe klanten, gegevensverzameling en maatregelen om het witwassen van geld tegen te gaan (KYC)

Trading and Portfolio Management (van front naar back office)

In handelsomgevingen helpen wij bij het ontwikkelen van systemen die handelstransacties en resulterende posities afhandelen en die formele accounting records bijhouden van de activiteiten van hun business: analyse van assetprijzen, ontwikkeling van hulpmiddelen voor prijsbepaling, analyse van CVA-impacts op de prijzen van derivatives.

Onze consultants nemen ook deel aan grote systeemmigraties voor financiële assets. Deze verantwoordelijkheden omvatten analyse op verschillende gebieden zoals position management, validatie van de P&L, financiën en boekhouding.

Onze consultants beschikken over relevante expertise in verschillende financiële producten zoals IRD, ABS en Forex, maar ook energieproducten zoals steenkool.

Cash management

De omvang en diversiteit van de cashflows van uw bedrijf, in combinatie met renteschommelingen en currency exposure, benadrukken het belang van efficiënte systemen voor cash management en -controle.

Onze consultants kunnen u assisteren bij het ontwikkelen van efficiënte processen voor cash management, met inbegrip van de incasso en uitbetaling van geldmiddelen en minimalisering van de risk exposure.

Mobile Banking

In financiële dienstverlening kunnen wij u assisteren bij het benutten van technologie voor het beheer van mobiele apparaten om uw klanten te helpen een aantal financiële transacties uit te voeren via apparaten zoals mobiele telefoons.

Tot de typische services voor Mobile Banking behoren onder andere:

  • Toegang tot rekeninginformatie, zoals mini-statements, waarschuwingen bij accountactiviteit, bewaking van stortingen op lange termijn, toegang tot lening- en kaartstatements.
  • Beleggersdiensten, zoals diensten voor portfoliomanagement of real-time aandelenkoersen.
Lees meer over de project management services van Arexo